اهمیت ورق گالوانیزه

زمانی که صحبت از مواد غذایی می‌شود، بسیاری از تولیدکنندگان و مشاغلی که در سراسر جهان مسئولیت بزرگی به اندازه تولید و فروش محصولات غذایی دارند، موظف هستند تا فرایند تولید، بسته بندی، نگهداری و عرضه را مطابق با استانداردهای بهداشتی و ایمنی ارائه دهند. با این حال قبل از قبل از رسیدن این مواد غذایی به عموم، لازم است که آن‌ها در یک محیط امن و حفاظت شده، نگهداری شوند.

در رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها و انبارها، لازم است که از قفسه‌هایی استفاده شود که قابلیت نگهداری مواد غذایی را به خوبی ارائه می‌دهند. یکی از مهم‌ترین گزینه‌هایی که برای شما در دسترس است، قفسه‌هایی است که از ورق‌های گالوانیزه ساخته شده‌اند.
انواع مختلفی از این قفسه‌ها وجود دارند که به تناسب نیاز خود، می‌توانید هر یک از آن‌ها را تهیه کنید. با توجه به اینکه این محصولات ویژگی‌های قابل توجه و مناسبی دارند، می‌توانند مواد غذایی را بدون خطر آلودگی، نگه دارند.

چرا ورق گالوانیزه برای نگهداری مواد غذایی مناسب است؟

انواع ورق‌های فولادی به واسطه فرایندهای شیمیایی که در طی تولید در معرض آن قرار می‌گیرند، از فولاد با خاصیت ضد خوردگی تهیه می‌شوند. هر رول فولادی که برای ساخت این محصولات به کار گرفته می‌شود، با چند لایه اکسید روی پوشانده شده است که به محافظت آن در برابر زنگ زدگی کمک می‌کند و آن را در برابر آسیب‌های زیست محیطی مثل باران، یخ زدگی، گرما، رطوبت زیاد و و مواردی از این قبیل غیر قابل نفوذ می‌کند.

یکی از دلایل اینکه از ورق گالوانیزه در نگهداری مواد غذایی استفاده می‌شود، این است که پوشش آن از دوام قابل توجهی برخوردار است و خراشیدگی بر روی سطح به ندرت پیش می‌آید. این امر باعث می‌شود که این محصولات برای برنامه‌های کاربردی در آشپزخانه‌های تجاری و سایر مناطق پر رفت و آمد ایده آل باشند.

به منظور مقاومت در برابر زنگ زدگی فولاد، آن را با آلیاژ دیگری مثل روی ترکیب می‌کنند تا با ایجاد یک لایه حفاظتی از محصولات فلزی در برابر باران یا آب و یا هر محیط خورنده، محافظت نمایند. صنایع غذایی یکی از مشتریان خرید ورق گالوانیزه هستند.

دستگاه تولید مواد غذایی

با مروری بر ویژگی‌های ورق گالوانیزه متوجه می‌شویم از آنجایی که ورق‌های فولادی در استخری از روی فرو می‌رود، یک واکنش شیمیایی رخ می‌دهد که به چسبیدن دائمی این دو فلز کمک می‌کند. با این حال این لایه مذاب را با رنگ و یا سیلر اشتباه نگیرید. به این دلیل که در این واکنش، روی به جزئی از فلز پایه تبدیل می‌شود. این رو عبارت فولاد گالوانیزه به کار می‌رود. در چنین شرایط لایه بیرونی به طور کامل از جنس روی است، در حالی که لایه‌های بعدی ترکیبی از روی و آهن هستند که قسمت داخلی و عمیق همان فولاد خالص است.

فرایند گالوانیزاسیون گرم

یکی از روش‌های تولید ورق‌های گالوانیزه، استفاده از روش گالوانیزاسیون گرم است که در آن فرایند پوشش دهی فولاد با یک لایه نازک از روی انجام می‌شود. در این حالت ورق‌های فولادی را در یک حمام مذاب از روی که دمای آن حدود 460 درجه سانتی گراد است، غوطه ور می‌کنند.

پس از آن این فلز در معرض اکسیژن قرار می‌گیرد تا روی، به اکسید روی تبدیل شود. با قرار گرفتن اکسید روی در معرض دی اکسید کربن، ورق به کربنات روی تبدیل می‌شود. این مورد منجر به ایجاد یک ماده خاکستری رنگ و نسبتا قوی بر روی فولاد می‌شود که در برابر خوردگی به شدت مقاومت کرده و آن را مهار می‌کند. به همین دلیل است که ورق گالوانیزه در برابر آسیب‌های محیطی مقاوم است.

قفسه‌هایی که از فلز گالوانیزه ساخته شده‌اند، برای صنایع غذایی ایده آل هستند. به این دلیل که حتی در شرایط انجماد، محصولات طعم و سایر خواص خود را حفظ می‌کنند، بدون آنکه در طعم، بو و رنگ آن‌ها تغییری ایجاد شود. در صورت لزوم، این نوع قفسه‌ها هنگام تماس با سطوح در دمای بالاتر از 200 درجه سانتی گراد، به راحتی می‌توانند در برابر صدمات احتمالی مقاومت نمایند.

مراحل اجرای گالوانیزاسیون گرم

1- ابتدا فولاد با استفاده از یک محلول سوزآور تمیز می‌شود تا باکتری‌ها و سایر آلاینده‌های ناشی از گرد و خاک و یا گریس از سطح آن پاک شود.

2- در مرحله بعدی ورق‌های فولادی شسته می‌شوند.

3- در طی این فرایند، ممکن است سطح با یک لایه نازک از آهن، اکسید، هماتیت یا مگنتیت پوشانده شود که به کمک محلول اسیدی، شسته می‌شوند.

4- از کلرید آمونیوم روی برای جلوگیری از اکسیداسیون استفاده شده و روی ورق فولادی اعمال می‌شود. اگر قبل از استفاده از کلرید آمونیوم، بخش‌هایی از فولاد دچار آسیب شوند، اکسیداسیون رخ می‌دهد.

5- در نهایت فولاد در مخزن روی فرو می‌رود و پس از زمان تعیین شده، از آن خارج می‌شود تا دما کاهش یابد. پس از آن پردازش‌های بیشتری انجام می‌گیرد که بتوان از ورق گالوانیزه برای کاربردهای مختلف استفاده کرد.

قفسه نگهداری مواد غذایی

مزایای قفسه گالوانیزه برای صنایع غذایی

همانطور که به آن اشاره کردیم، در حال حاضر قفسه‌هایی که از ورق گالوانیزه ساخته شده‌اند، برای صنایع غذایی و اماکن صنعتی گزینه مناسبی هستند.

مهم‌ترین دلایل استفاده از آن، شامل موارد زیر است:

1- روکش‌های گالوانیزه اغلب هزینه کمتری نسبت به انواع دیگر پوشش‌های محافظ برای فولاد دارند.

2- طول عمر این ورق‌ها از نظر اقتصادی قابل توجه است، به این دلیل که عمر بیشتری دارند و به نگهداری کمتری نیاز خواهند داشت.

3- عمر طولانی این قفسه‌ها بسته به محیطی که در آن قرار دارند ممکن است از 20 تا 25 سال ادامه داشته باشد و در برخی از شرایط انتظار می‌رود که تا 50سال نیز دوام بیاورند.

4- این محصولات بسیار قابل اعتماد و ساخته شده از با کیفیت‌ترین مواد فولادی هستند.

5- پوشش گالوانیزه، از سخت‌ترین ساختارهای متالورژی محسوب می‌شود که در برابر خسارت‌هایی که ممکن است در یک آشپزخانه تجاری به وجود بیاید، مقاومت فوق العاده‌ای از خود ارائه می‌دهد.

6- تمام قسمت‌های قفسه فولادی در برابر خوردگی و آسیب‌های دیگر مقاومت می‌کنند.

7- این محصولات در برابر زنگ زدگی بسیار مقاوم بوده و در رطوبت بالا، سرمازدگی و مواردی مانند آن دوام می‌آورند.

از این رو جای تعجبی وجود ندارد که بسیاری از مشاغل فعال در حوزه مواد غذایی از قفسه‌ها و موادی استفاده کنند که از ورق گالوانیزه ساخته شده است. چرا که با کمترین هزینه‌های مربوط به تعمیرات و نگهداری و همچنین بالاترین میزان کاربرد و بازدهی، طول عمر زیادی دارد و از لحاظ ماندگاری، بسیار مفید است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *