پروفیل Z

انواع پروفیل با توجه به نیاز و سفارش مصرف کنندگان تولید می‌شوند. تولیدکنندگان این محصولات را در اندازه و ضخامت‌های مختلفی می‌سازند. پروفیل‌ها می‌توانند در انواع شکل‌های مربعی و یا مستطیل تولید شوند. به عنوان مثال در ابعاد کوچک‌تر به منظور ساخت نرده‌های فلزی، راه پله و یا پیاده روهای خیابان به کار گرفته می‌شوند و برای ابعاد بزرگ‌تر به منظور ساخت ستون و اسکلت فلزی یک ساختمان مناسب خواهند بود.
پروفیل‌های ساخته شده در ایران تحت نورد گرم و به سه شکل I, Z و U تولید می‌شوند. آن‌ها پوشش مناسبی را برای فولاد در برابر رطوبت و اکسیژن ارائه می‌دهند. بسیاری از مصرف کنندگان دو نوع Z و U را به نام فولاد ضد رطوبت می‌شناسند.
عموما می‌توان پروفیل‌ها را به دو نوع باز و بسته تقسیم نمود. دسته بندی به این صورت بنا به شکل مقطع آن‌ها خواهد بود که برای کاربردها و مصارف مختلفی تولید می‌گردند.
پروفیل Z یکی‌ از انواع باز پروفیل‌های فولادی به شمار می‌آید که برای اهداف مختلفی استفاده می‌شود. انواع پروفیل‌های بسته در ساخت لوله و یا قوطی در ساخت درب و پنجره کاربرد دارند. هر چند که هزینه‌های تمام شده در تولید پروفیل‌های فولادی در نورد سرد متفاوت است، اما می‌توان آن‌ها را در انواع مختلفی تهیه و تولید کرد.

پروفیل Z

منظور از پروفیل Z چیست؟

همانطور که از نام آن برمی‌آید، این پروفیل‌ها به شکل Z ساخته شده‌اند و از انواع باز به شمار می‌آیند. پروفیل Z برای ساخت سقف سالن ورزشی و استادیوم‌ها، پارکینگ‌ها یا انبارهای نگهداری مواد به کار گرفته می‌شود.
این پروفیل‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند به عنوان مثال آن‌ها با ارتفاع 18، 20 و 22 ساخته می‌شوند. از طرفی تولید آن‌ها در ضخامت 2.5 سانتی متری و 3 سانتی متری می‌تواند تفاوت قابل توجهی را در قیمت آن‌ها ایجاد کند.

موارد استفاده از پروفیل Z

صنعت ساختمان یکی از صنایعی است که که به مواد و مصالح ساختمانی ساخته شده از جنس فولاد وابسته است. به همین دلیل است که محصولات فولادی مانند انواع پروفیل‌ها و یا تیرآهن‌ها در شکل و ابعاد گوناگونی ساخته می‌شوند، مهم‌ترین دلیل آن این است که از حداکثر ظرفیت آن‌ها در ساختمان سازی استفاده شود و علاوه بر آن هر قسمت ساختمان به بهترین شکل ممکن ساخته شوند. در حال حاضر انواع پروفیل‌های Z به منظور اتصال دهنده‌هایی برای ساختارهای فلزی و اسکلت‌های آن به کار گرفته می‌شوند. توسعه پروفیل‌های نما در سال‌های اخیر تغییر چشمگیری در ساخت و ساز به وجود آورده است.

اگر یک سازه اسکلت فلزی را از نزدیک مشاهده کرده باشید، متوجه خواهید شد که آن‌ها از پروفیل‌های مجزا تشکیل شده‌اند، با این حال لازم است که آن‌ها به صورت هماهنگ و یکپارچه به یکدیگر متصل شوند.

این محصولات فولادی برای زیرسازی سقف شیب دار به کار گرفته می‌شوند و علاوه بر آن می‌توانند در کشتی سازی نیز مفید واقع شوند. شکل Z در نقشه‌های مهندسی برای معرفی پروفیل‌های این نوع به کار می‌رود و عدد کنار آن بیانگر میزان ارتفاع پروفیل خواهد بود. برای ساخت ایستگاه‌های سوخت، ایستگاه اتوبوس و مترو، کارگاه‌های بزرگ صنعتی و سالن‌های ورزشی از این پروفیل‌ها استفاده می‌شود.

پروفیل Z

انواع دیگری از پروفیل‌های Z انواع نیم رخ آن هستند که به منظور ساخت ستون‌های مرکب و مقاطعی به همین شکل به کار گرفته می‌شوند. از آنجایی که در دنیای مدرن امروز ساختمان‌ها مرتفع‌تر شده و تعداد طبقات آن‌ها افزایش یافته است، ستون آن‌ها از چندین پروفیل ترکیبی ساخته می‌شود.

انواع پروفیل‌های نیم رخ می‌توانند برای تولید ستون‌های مرکب استفاده شوند. بسیاری از تولیدکنندگان در سراسر جهان این محصولات را با استانداردهای مشخصی تولید کرده و می‌سازند. به عنوان مثال کشور ایران پروفیل‌های مصرفی خود را بر اساس استانداردهای تعیین شده در اروپا تولید می‌کند. به این دلیل که بسیاری از محصولات تولید شده بر اساس مقررات و استانداردهای اروپایی مورد قبول بسیاری از مردم جهان واقع می‌شوند.

هزینه خرید پروفیل‌های نوع Z

اگر پروفیل‌های فولادی بر اساس استانداردها روز اروپا تهیه شوند، در سراسر جهان با نرخ متفاوتی عرضه می‌شوند. به عنوان مثال قیمت پروفیل Z بر اساس نوع و ضخامت آن از قیمت متفاوتی برخوردار خواهد بود. به عنوان مثال پروفیل با ارتفاع 18 و ضخامت 2.5 سانتی متر، قیمت یکسانی با پروفیل 3 سانتی متری نخواهد داشت.

قبل از خرید پروفیل Z به این نکات توجه کنید

پیش از آنکه برای خرید محصولات فولادی مانند پروفیل و یا قوطی اقدام کنید، ابتدا لازم است بدانید که قرار است با چه هدفی و برای تولید چه محصولی از آن‌ها استفاده کنید. در این میان به این نکته پی خواهید برد که پروفیل‌های باکیفیت از قیمت‌های بالاتری برخوردار هستند و در عین حال تمیزتر و درخشان‌تر خواهند بود، با این حال اگر این مورد برای شما به عنوان یک معیار نباشد، می‌توانید از محصولات فولادی ارزان‌تر استفاده نمایید.

علاوه بر این نکته همواره به یاد داشته باشید که وزن کل محصول با جدول قوطی پروفیل مطابقت دارد. به عنوان مثال اگر در زمان خرید قادر به وزن کردن محصول خود نیستید، به این نکته توجه کنید که وزن هر شاخه پروفیل که در ابعاد 40*40 ساخته شده و ضخامت آن 2 میلی متر است، 14 کیلوگرم خواهد بود.

برای یک خرید مطمئن تنها کافی است محصولات مورد نیاز خود را از تولیدکنندگانی تهیه کنید که از نحوه کار آن‌ها اطمینان دارید و می‌دانید که آن‌ها با ارائه محصولات باکیفیت، دوام سازه شما را تضمین می‌کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *