کاربرد پروفیل در ساخت و ساز نقش مهمی را برای ایجاد کردن یک سازه ساختمانی و در واقع، اسکلت بندی آن به وجود میآورد. یکی از مهمترین مصالح ساختمانی، به کار بردن فلزات است.
مصالح ساختمانی فلزی، دارای ساختار متفاوت و جنس مخصوصی نسبت به دیگر مصالح ساختمانی را به خود اختصاص دادهاند.
یکی از انواع پروفیل کاربردی برای صنعت ساختمان سازی، به کار بردن پروفیل آلومینیومی در ساخت و ساز است. ابتدا برای دانستن کاربردهای مهم پروفیل، باید نسبت به آن شناخت و آگاهی لازم را در دست داشت.
یکی از معانی پروفیل، ثابت بودن است. البته این ثابت بودن در یک مقطع به شکل معین است. البته به کار بردن پروفیل، در صنعت ساختمان سازی، برای تجهیزات ساختمانی به کار برده میشود.
بسیاری از محصولات ساختمانی که در آنها از پروفیل استفاده شده است به شرح زیر میباشد که شامل:
- تولید درب
- تولید پنجره
- ساخت لوله و نمای ساختمان
موارد مصرف برای پروفیل آلومینیومی، برای تولید قاب پنجره است. البته در ساختار ساختمان سازی، پروفیل با نوعهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرد. به این نوع پروفیلها، پروفیل باز و بسته گفته میشود.
کاربرد پروفیل باز
پروفیل باز، در اندازههای بسیار متفاوتی ساخته میشود. این نوع پروفیل، در صنعت ساختمان سازی، یکی از مصالح پر مصرف بشمار میآید.
از این نوع پروفیل، برای مصالح مصرفی به شرح زیر استفاده میشود که شامل:
- تهیه تسمه
- تولید تیرآهن
- میلگرد
- نبشی
- تولید ناودانی
- تهیههاش
- تهیه چهار پهلو
این نوع پروفیل، برای ساخت و سازهای بسیار بزرگ به کار برده میشود. کاربرد پروفیل باز در یک سازه ساختمانی به شرح زیر است که شامل:
- سوله
- سالنهای ورزشی
- انبار
- پارکینگ
کاربرد پروفیل بسته
یکی دیگر از کاربردیترین نوع پروفیل، بهره وری از پروفیل با ساختار بسته است.
این نوع پروفیل، برای تولید برخی از محصولات ساختمانی مناسب است که شامل:
- تولید لوله
- قوطی
- پروفیل درب و پنجره
- تولید پروفیل پی وی سی
- ساخت پروفیل کرکره برقی
کاربرد پروفیل در ساخت و ساز
حال که با انواع پروفیل در ساختمان سازی آشنا شدیم مطلوب است در رابطه با کاربردهای آن اطلاعاتی در دست داشته باشیم. بسیاری از پروفیلهای تولید شده در بازار، برای ساخت درب و پنجره با ساختار آلومینیومی و همین طور آهنی به کار برده میشوند.
البته پروفیل با ساختار گروهی، دارای مشخصات مخصوص به خود است. به کار بردن پروفیل به شکل گروهی، برای ساخت درب و پنجره و همین طور چارچوبهای آن کاربردی است.
1. کاربرد پروفیل در ساخت و ساز نرده فلزی
یکی از کاربردهای دیگر برای پروفیل، ساخت نردههای فلزی است. برای ساخت نردههای فلزی به کمک پروفیل، ابتدا باید از نوع پروفیل مورد نظر به درستی استفاده کرد.
نوع پروفیل کاربردی برای نردههای فلزی به شرح زیر است:
- پروفیل با ساختار مربعی شکل
- پروفیل با ساختار مستطیل
البته مقاطع به کار رفته برای انواع پروفیل، با توجه به ساختارهای آن، برای تولید درب و پنجره بسیار مناسب و کارآمد است. از نردههای فلزی برای بخشهایی از یک ساختمان به شرح زیر استفاده میشود:
- درب و پنجره
- کنار راه پله
- نرده کشی در اطراف دیوار
- استفاده از آن در کارخانجات
- به کار بردن از آن در زمینهای محصور شده
- نرده برای پیاده رو
- نرده برای خیابان
البته به کار بردن پروفیل با مقاطع بزرگ و با ساختار مربعی و مستطیلی شکل، با نام دیگری شناخته میشوند. نام دیگر این نوع از پروفیلها، با نام ستونی است. از این نوع پروفیل، برای ایجاد ستون در یک ساختمان استفاده میشود. ساخت ستون و ایجاد اسکلت فلزی، یکی از نکات ارزشمند در جهت استفاده از پروفیل است.
تولید پروفیل با نام ستون، کاربردهای دیگری را نیز از خود به جا گذاشته است. جدای بهرهمندی از این نوع پروفیل برای بخشهای ساختمانی، از آن برای موارد زیر نیز استفاده میشود که شامل:
- تولید شاسی برای تریلر
- به کار بردن آن در نفت کش
- استفاده از آن در صنعت اتومبیل سازی
2. کاربرد پروفیل در صنعت خودروسازی
یکی از کاربردهای دیگر و مهم پروفیل، به کار بردن آن در صنعت خودرو سازی است. به کار بردن پروفیل در ابعاد مربع و مستطیل، برای صنعت خودرو سازی، بیشتر برای تولید پایه میز و همین طور صندلی به کار برده میشود.
یکی دیگر از انواع پروفیل، به کار بردن پروفیل از نوع z است. این نوع پروفیل، برای پوشش دهی سقف مناسب است. بسیاری از پروفیلها با ساختار نبشی و ناودانی، به کمک شیوه نورد سرد تهیه میشوند. این نوع پروفیل را میتوان برای ساخت دربهای بزرگ و آهنی و همین طور قالبهای فلزی برای ساخت بخشهایی از ماشین آلات سنگین به کار برد.
به کار بردن ناودانی با ساختار کوچک، تنها برای ساخت کرکره مغازه کاربرد درستی را از خود نشان میدهد. البته کاربرد پروفیل در ساخت و ساز ، دارای انواع متفاوت و با برندهای خاصی هستند.
هر برند، ساختار متفاوتی را برای پروفیل دارد. البته میزان کیفیت و هزینه به دست آوردن پروفیل، با توجه به نوع برند آن بسیار متفاوت است. بسیاری از پروفیلها با برندهای خاص، برای ساخت و سازهای شیک و مدرن به کار برده میشود. بنابراین نوع ساخت و ساز در بهرهمندی از نوع پروفیل بسیار کمک کننده است.
از نظر ساختار، پنجرههای تولید شده از پروفیل، با برند متفاوت، نسبت به برندهای دیگر تفاوتی ندارد. البته تنها نوع تفاوت برای پروفیلهای برند دار، میزان کیفیت آنها است. برای به دست آوردن پروفیل استاندارد و با کیفیت بالا، باید از شرکتهای تولید کننده و ارائه دهنده معتبر نسبت به خرید آنها اقدام نمایید.
در هر صورت، برای خرید یک پروفیل ایده آل، مشورت با کارشناسان در این زمینه یکی از مهمترین فرایندهای موجود برای به دست آوردن پروفیل است. البته قیمت پروفیل نسبت به برندهای خود تفاوت قیمت بالایی دارد. این تفاوت قیمت، میزان کیفیت پروفیل را نیز مشخص میکند. در هر صورت، برای بهرهمندی از پروفیل با ساختار استاندارد، ابتدا باید برند آن را مشخص کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.