یکی از پرکاربردترین پروفیلها در ایجاد سازه پروفیل صنعتی است. این نوع پروفیل، به شکل کاربردی برای محصولات در صنعتهای متفاوتی استفاده میشود. البته به کار بردن پروفیل در دسته صنعتی و دسته دیگر، ساختمانی است.
در رابطه با پروفیل ساختمانی، به آن دسته از پروفیلهایی گفته شده که در صنعت ساختمان سازی از آنها استفاده میشود. کاربرد پروفیل در ساختمان سازی بسیار گسترده است، البته نوعهای کاربردی برای ساخت پروفیل ساختمانی، ایجاد درب و پنجره آلومینیومی است. کاربرد پروفیل به شکل صنعتی، در صنایعی همچون خودرو سازی و نظامی است. پروفیل صنعتی، به عنوان قطعه و همین طور متعلقات صنعتی، کاربرد بسیار زیادی دارد.
پرکاربردترین پروفیلها در ایجاد سازه
پروفیل در نوع ساختمانی خود، دارای نوعهای متفاوتی میباشد. انواع پروفیل شاخص و ویژگیهای خاص به خود را دارد.
پرکاربردترین پروفیلها در ایجاد سازه عبارتند از:
- کامپوزیتی
- پروفیل ساختمانی
- آلومینیومی
- گالوانیزه
1. پروفیل ساختمانی
پروفیل ساختمانی، دارای دسته بندی مشخص به خود است. در این نوع دسته بندی، انواع پروفیل ساخته میشوند. دسته بندی ساختمانی برای پروفیل شامل موارد زیر است:
- پروفیل نورد گرم
- پروفیل نورد سرد
- پروفیل مرکب
ساختار پروفیل نورد گرم، از نورد گرم و شمش فولادی تولید میشود. البته در نهایت ساختار آن به شکل قوطی است. اما در رابطه با پروفیل نورد سرد، ساختار آن به شکل ناودانی است. برای ایجاد این ساختار برای پروفیل نورد سرد، ابتدا شکلهای مشخص شدهای را بر روی ورقهای فولادی داده میشود. شکلهای ایجاد شده بر روی ورق فولادی، منجر به خم شدن و یا پرس شدن آنها میشود. به این شکل، ساختار ناودانی شکل، برای پروفیل نورد سرد اتفاق میافتد.
به کار بردن پروفیل نورد سرد، تنها برای فعالیتهای بسیار سبک در یک ساختمان به کار میرود. از جمله فعالیتهای سبک و کاربرد پروفیل نورد سرد در ساختمان شامل موارد زیر است:
- به کار بردن آن در ناودانی
- استفاده از تیرهای تکیه گاهی
- بهره بردن از سقفهای کاذب
2. پروفیل مرکب
یکی دیگر از انواع پروفیلها، با نام پروفیل مرکب است. این نوع پروفیل، با اتصال چند پروفیل به شکل گرم و سرد استفاده میشود. ابعاد و ساختار پروفیل مرکب، در دو شکل بسته و باز ارائه میشود.
پروفیلهایی که با این ساختار تهیه میشوند شامل:
- پروفیل قوطی
- درب و پنجره ساختمان
- پروفیل مناسب برای درب کرکره برقی
- پروفیل یو پی وی سی
- تیرآهن
- تسمه
- ناودانی
- میلگرد
- نبشی
3. پروفیل کامپوزیتی
یکی دیگر از اشکال پروفیل که در ایجاد یک سازه به کار میرود پروفیل کامپوزیتی است. این پروفیل، به میزان زیادی در صنعت ساختمان سازی به کار میرود. البته صنعت ساختمان سازی با شرایط آب و هوایی مرطوب، بهرهمندی از این نوع پروفیل را رواج میدهد. در این نوع پروفیل، برای عدم خوردگی برای ساختار پروفیل، استفاده میشود.
یکی از دلایل مهم برای بهرهمندی از این نوع پروفیل، استفاده از مزیتهای موجود در آن است. یکی از مزیتهای کاربردی برای این نوع پروفیل، عدم خوردگی و بالا بردن میزان افزایش طول عمر برای سازه است.
طول عمر سازه در برابر میزان زیادی از لرزشها و ارتعاشات موجود، مانند زلزله است. مقاومت این نوع پروفیل، برای وجود ویژگی غیر کشسانی آن، در برابر لرزش و خوردگی، استحکام بسیار بالایی را از خود نشان داده است. استفاده از پروفیل کامپوزیتی، برای ایجاد وزن کمتر برای ساختمان میشود.
4. انواع پروفیل آلومینیومی
یکی دیگر از انواع پروفیل بهرهمندی از پروفیل آلومینیومی است. این نوع پروفیل، در دو قالب تهیه میشوند. قالبهای تهیه شده برای پروفیل آلومینیومی، میتوان به شرح زیر باشد که شامل:
- ساختمانی
- صنعتی
از پروفیل آلومینیومی در صنعت ساختمان سازی به صورت موارد زیر از آن استفاده میشود که شامل:
- ساخت در
- پنجره
البته در صنعتهای دیگر، به عنوان قطعه از آن استفاده میشود. یکی از تفاوتهای فاحش در رابطه با پروفیل به شکل آلومینیومی، نسبت به آهن، در ساخت درب و پنجره است.
درب و پنجرهها با ساختار آهنی، میزان انرژی بسیار بالایی را به هدر میدهند. البته به کار بردن پنجرههای آلومینیومی برای بهینه سازی مصرف انرژی قابلیتهای بالایی را از خود نشان دادهاند. به کار بردن پروفیل آلومینیومی، به دلیل ساختار آن و رنگ روشن، میزان تمیزی بسیار بالایی را برای یک ساختمان ایجاد میکند. رنگ روشن برای این پروفیل، حس تمیزی بیشتری را برای ساخت مورد نظر به وجود میآورد.
5. انواع پروفیل گالوانیزه
یکی دیگری از انواع پروفیل، به کار بردن پروفیل گالوانیزه است. این نوع پروفیل، برای بالا بردن میزان مقاومت هر چه بهتر، برای درب و پنجره کاربرد دارد.
یکی از مزیتهای بهرهمندی از پروفیل گالوانیزه، جلوگیری از هرز شدن پیچ و افتادگی درب و پنجره است. البته به کمک این نوع پروفیل، به میزان مقاومت و استحکام بالا در برابر فشارهای جوی کمک بسیار زیادی کرده میشود. حتی برای سازههایی که در ارتفاعات زیاد قرار داده شدهاند به کار بردن این نوع پروفیل آلومینیومی، گزینه درستی است.
سازه و برجها، در ارتفاعات بسیار بالا، با انرژی باد رو به رو میشوند. انرژی باد، به شکل قابل ملاحظهای، به پنجرهها فشار زیادی را وارد میسازد. به همین دلیل، با مواجه با فشار باد به پنجرهها، میزان شکستن آنها وجود دارد. ضخامت برای پروفیل گالوانیزه، در نوع خود متفاوت است.
هر چه سطح کاربردی برای پنجره بیشتر، میزان فشار وارد آمده بر آن نیز بیشتر میشود. به این شکل، میزان ضخامت برای پروفیل گالوانیزه افزایش پیدا میکند. با این حال، به کار بردن انواع پروفیل، برای ساخت در و پنجرههای آلومینیومی، یا آهنی، بسیار قابل به استفاده است. البته از پروفیلهای صنعتی، به شکل گروهی یا جدا استفاده میشود.
البته در بیشتر موارد، پروفیلهای صنعتی به شکل گروهی به کار برده میشوند. تقسیم بندی مجزا برای هر کدام، در تولید پنجره و چارچوب آن، بسیار مطلوب است. با این حال، با آشنایی با انواع پروفیل، کاربردهای مشخص شدهای نیز برای آن وجود دارد. با شناخت نوع آنها، کاربرد بهینه شدهای را از پروفیل میتوان به دست آورد. برای ایجاد سازه، استفاده از پروفیل، به عنوان ایجاد یک اسکلت بندی مقاوم از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.