پروفیل فایبرگلاس

یکی از سوالاتی که بسیاری از مشتریان و مصرف کنندگان دارند این است که آیا پروفیل فایبرگلاس از فولادی قوی‌تر است؟
می‌توان گفت که فولاد یکی از متداول‌ترین مصالح ساختمانی است که با توجه به استحکام کششی عالی که از خود نشان می‌دهد تقریبا در بسیاری از پروژه‌های ساخت و ساز به کار می‌رود. با این حال زمانی که نسبت مقاومت به وزن آن را بسنجید، متوجه خواهید شد که فایبرگلاس تحمل بیشتری نسبت به فولاد دارد و این به معنای ماندگاری بیشتر و مقاومت آن در برابر ضربه است.
با اینکه فایبرگلاس تنها یک چهارم وزن فولاد را دارد، با این حال استحکام مشابه به آن ارائه می‌دهد. علاوه بر آن از جهت طولی قوی‌تر از فولاد است و از این رو قادر است تا بارهای بیشتری را پشتیبانی کند.

دلیل اینکه بسیاری از صنایع مثل تاسیسات انبار، کارخانه‌های شیمیایی و سایر شرکت‌های صنعتی از پروفیل فایبرگلاس استفاده می‌کنند این است که نه تنها از فولاد قوی‌تر است، بلکه معایب آن نیز کمتر می‌باشد.

معایب پروفیل فولادی

در اینکه پروفیل‌های فولادی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مصالح مورد نیاز برای صنعت ساختمان سازی هستند، شکی نیست. با این حال این محصولات فلزی نیز معایب خود را دارند، که آگاهی نسبت به آن‌ها باعث می‌شود تا در زمان انتخاب، تصمیم گیری بهتری داشته باشید.

خوردگی فولاد

یکی از مهم‌ترین معایب فولاد این است که در هر محیط خورنده، به مرور زمان دچار خوردگی خواهد شد. پس اگر فکر می‌کنید که پروفیل‌های شما از جنس فولاد ضد زنگ هستند و این مشکل برای آن‌ها به وجود نمی‌آید، اشتباه می‌کنید. به این دلیل که فولاد در محیط شیمیایی و خورنده ممکن است به مرور زمان در معرض زنگ زدگی و خوردگی قرار گیرد یا نسبت به عوامل شیمیایی و رطوبت واکنش نشان دهد.

به عنوان مثال زمانی که اسید سولفوریک در محیط وجود داشته باشد، به سرعت پروفیل فولادی را دچار فرسایش کرده و باعث می‌شود که خطرات جدی در یکپارچگی ساختاری آن در محیط‌های صنعتی ایجاد شود. با این حال نمی‌توان ویژگی‌های پروفیل فولادی را نادیده گرفت.
زمانی که پروفیل فولاد دچار خوردگی شود، مقاومت آن در تحمل بار و دوام کاهش می‌یابد و این به معنای هزینه و خسارت بیشتر خواهد بود.

پروفیل

فولاد گران است

مسئله دیگری که در رابطه با پروفیل فولادی نسبت به فایبرگلاس دارد این است که فولاد پرهزینه و گران است. با توجه به اینکه قیمت آن معمولا صعودی است، بر اساس مساحت، ممکن است به پروفیل‌های بیشتری نیاز داشته باشید. از این رو نیاز به بودجه و سرمایه گذاری بیشتری در این بخش خواهید داشت.

شرایط انعطاف پذیری فولاد

ترکیب فولاد بسیار سفت و سخت به نظر می‌رسد. این مورد علاوه بر اینکه یک ویژگی خوب و مناسب است، در عین حال می‌تواند دردسرساز باشد. مصالح سفت و سخت از نظر استحکام و دوام بسیار عالی عمل می‌کنند، با این وجود انعطاف پذیری در آن‌ها بسیار پایین است.
این مورد باعث می‌شود که پروفیل فولادی مستعد شکنندگی در اثر ضربه باشد. علاوه بر این با توجه به وزن بالای این محصولات، ممکن است برای تقویت بتن و مسلح سازی آن نیاز به فولاد بیشتری داشته باشید که این خود به معنی افزایش هزینه است. برای بسیاری از صنایع که نیاز به ورق‌های فلزی دارند، این یک مسئله جدی و هزینه بر است.

رسانایی بالا در فولاد

یکی دیگر از معایب پروفیل‌های فولادی نسبت به فایبرگلاس این است که فولاد فلزی و یک ماده رسانای عالی است. اگر در محیط کار، نیاز به استفاده گسترده از برق باشد، ممکن است خطر شوک و برق گرفتگی ایجاد کند. برای مکان‌هایی مثل کارخانه‌های برق، یا کارخانجات شیمیایی که از ابزار برقی و سایر عوامل خطرآفرین استفاده می‌کنند، پروفیل‌های فولادی گزینه مناسبی از نظر ایمنی نخواهند بود.

همانطور که متوجه شدید، در برخی از شرایط کاری، انواع پروفیل فولادی می‌تواند خطرات بالقوه‌ای را به همراه داشته باشد. به همین دلیل است که جایگزین کردن آن با پروفیل فایبرگلاس می‌تواند میزان آسیب پذیری را کاهش دهد.

چرا فایبرگلاس گزینه مناسب‌تری به جای فولاد است؟

با توجه به معایب پروفیل فولادی، بسیاری از صنایع ترجیح می‌دهند که از فایبرگلاس در بحث ساخت و ساز استفاده کنند. از طرفی اگر هنگام بازرسی دوره‌ای مواد فلزی، هر کدام از مشکلات احتمالی زیر را در مصالح فولادی خود مشاهده کردید، می‌توانید آن را به صورت تکه‌ای با فایبرگلاس جایگزین کنید.

زنگ زدگی شدید

زنگ زدگی یک از رایج‌ترین علائم درباره خوردگی پروفیل فولادی و یا نزدیک بودن به شرایط آن است. زمانی که فولاد با قرار گرفتن در معرض آب و یا اکسیژن قرار می‌گیرد، به رنگ قرمز و قهوه‌ای در می‌آید. این زنگ زدگی باعث خوردگی لایه به لایه پروفیل شده تا اینکه در نهایت ضعیف و شکننده می‌شود. همین امر باعث گسترش آسیب دیدگی خواهد شد.

پروفیل فایبرگلاس

ایجاد حفره

گاهی در سطح پروفیل‌های فولادی در تماس با مواد خورنده، چاله و یا سوراخ‌های ریزی ایجاد می‌شود. این موارد گسترش یافته و در نهایت منجر به شکستگی پروفیل فولادی خواهند شد.

پوسته پوسته و نازک شدن فولاد

زمانی که زنگ زدگی در سطح پروفیل فولادی ایجاد شود، ممکن است بخشی از سطح آن به مرور پوسته پوسته شده و یا لکه‌های نازکی روی آن ایجاد شوند. در نهایت این باعث پوسیدگی و فرسودگی مصالح به کار رفته در ساختار خواهد شد.

اهمیت بررسی‌های دوره‌ای

اگر در بازرسی‌ای مکرر از تاسیسات خود جدی باشید، می‌توانید قبل از به وجود آمدن خطرات جدی و پوسیدگی‌های گسترده، منشا مشکل را بیابید. بسیار مهم است که پروفیل‌های فولادی و به طور کلی مصالح فلزی از آب شور، اسید و یا رطوبت در امان باشند. پس مناطقی که این عوامل وجود دارند را بیشتر بازرسی کنید، به این دلیل که مواد خورنده می‌توانند به سرعت پیش روی کنند و باعث ایجاد مشکل در مصالح فلزی ساختار شوند.

با توجه به موارد عنوان شده استفاده از پروفیل فایبرگلاس یک راه حل مناسب از نظر افزایش ایمنی در محیط کار و رفع خطرات است.

با توجه به این که این محصول دچار خوردگی نمی‌شود، می‌تواند مدت زمان طولانی‌تری دوام بیاورد. در نتیجه ریسک سرمایه گذاری و دوام در آن افزایش می‌یابد. از طرف دیگر پروفیل فایبرگلاس اقتصادی‌تر است. از این رو اگر می‌خواهید هزینه کمتری بپردازید اما در عین حال دوام، قدرت و طول عمر مفیدی دریافت کنید، فایبرگلاس همان گزینه‌ای است که به دنبال آن هستید. در نهایت می‌توانید با توجه به نظر مهندسان برای این مسئله تصمیم گیری کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *