رول گالوانیزه

در تولید ورق‌های گالوانیزه، دو روش کلی وجود دارد که به آن نورد سرد و نورد گرم گفته می‌شود. هر یک از این مراحل مزایا و معایب خود را دارند که آشنایی با آن به شما کمک می‌کند تا بدانید که کدام یک از ورق‌های گالوانیزه گرم و یا سرد بیشتر به کارتان می‌آید.

فرایند گالوانیزه چگونه انجام می‌شود؟

مراحلی که تحت عنوان گالوانیزاسیون بر روی فولاد انجام می‌گیرد، به منظور محافظت بیشتر این ماده در برابر واکنش‌های محیطی می‌باشد. در ساخت و ساز بسیار مهم است که از موادی استفاده شود که مقاومت لازم را ارائه دهند، به همین دلیل ورق‌های گالوانیزه با توجه به اینکه محافظت شده‌اند، می‌توانند در بسیاری از صنایع به کار گرفته شوند.

زمانی که فولاد تحت فرایند گالوانیزه قرار می‌گیرد، یک لایه محافظ بر روی آن ایجاد می‌شود تا در اثر رطوبت دچار اکسیداسیون و زنگ زدگی نشود. برای ساخت محصولاتی از جمله ورق گالوانیزه، لوله و مفتول گالوانیزه این روش مناسب است، از این رو در بسیاری از کاربردها روش گالوانیزاسیون پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان خواهد بود.

با توجه به مصارف ورق‌های گالوانیزه این کار باعث می‌شود که طول عمر فولاد افزایش یابد و در برابر خوردگی مقاومت خوبی از خود نشان دهد. در نتیجه بسیاری از هزینه‌های مربوط به جایگزینی و یا انجام روش‌های بعدی برای حذف آلاینده‌ها کاهش خواهد یافت که در نتیجه بر روی قیمت ورق تاثیر می‌گذارد.

غوطه وری در حمام روی

نورد گرم در تولید ورق گالوانیزه

همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، یکی از روش‌هایی که می‌تواند منجر به تولید ورق‌های گالوانیزه شود، نورد گرم می‌باشد. تفاوت‌های این روش با نورد سرد باعث شده است تا محصولاتی که تولید می‌شوند خواص متفاوتی داشته باشند، هر چند در ماهیت آن‌ها تفاوتی ایجاد نمی‌شود.

در نورد گرم، قطعات فولادی در استخری از مذاب داغ غوطه‌ور می‌شوند تا یک لایه محافظ بر روی آن‌ها ایجاد شود. این کار موجب می‌شود تا زمانی که قطعات فولادی در معرض رطوبت و یا اکسیژن قرار می‌گیرند، توسط این لایه محافظت شوند. در نتیجه خوردگی و زنگ زدگی رخ نمی‌دهد. هر چند اجرای این روش بسیار هم ساده نیست و مراحل خاص خود را می‌طلبد. به عنوان مثال بسیار مهم است که قطعات ابتدا آماده شده و تمیز شوند تا بتوان آن‌ها را در مذاب قرار داد. تمیز کردن سطح فولاد از آن جهت مهم است که باعث می‌شود پوشش به صورت یکسان بر روی آن قرار گیرد و به این شکل نتیجه فرایند بهتر خواهد بود. پس از تمیز کردن اولیه و سپس غوطه‌وری فولاد در استخر مذاب روی، لازم است که مدتی بگذرد تا قطعات خنک شوند و به کمک این کار لایه محافظتی بهتر بر روی فولاد قرار گیرد.

استانداردهای ASTM در جهان از جمله اصولی است که به بررسی و نظارت مراحل نورد گرم می‌پردازد تا این اطمینان حاصل شود که محصولات تولید شده دقیقا و بر اساس همین استانداردها به دست آمده‌اند. به عبارت بهتر اگر در اجرای هر کدام از این فعالیت‌ها دقت کافی به کار گرفته نشود و یا اینکه یکی از آن‌ها فراموش شود، ممکن است عمل گالوانیزاسیون به خوبی انجام نگیرد.

با توجه به مزیتی که گالوانیزاسیون برای قطعات فولادی به وجود می‌آورد، می‌توان گفت که یکی از مقرون به صرفه‌ترین روش‌ها برای محافظت فولاد در برابر عوامل محیطی همین است.

با توجه به اینکه امروزه انواع ورق‌های فولادی در بسیاری از موارد کاربرد دارد و با توجه به هزینه‌هایی که می‌تواند به همراه داشته باشد، فرایند گالوانیزه بسیار مهم است، به این دلیل که مقاومت بیشتری برای این ماده فراهم می‌کند. به عبارت بهتر نورد گرم گالوانیزه باعث می‌شود که قطعات فولادی تکامل و بهبود یابند.

اجرای نورد سرد در تولید ورق گالوانیزه

نورد سرد برخلاف اجرای گالوانیزه گرم به مراتب ساده‌تر می‌باشد. از این جهت که نیازی به استفاده از تجهیزات خاص برای اجرای مراحل آن نخواهد بود. در نورد سرد، اپراتور نیازی به ماشین آلات خاصی در کارخانه ندارد و تنها به کمک یک قلم مو می‌تواند آن را اجرا کند. افزایش مقاومت قطعات فولادی با استفاده از نورد سرد نیز امکان‌پذیر خواهد بود. پوشش اجرا شده در نورد سرد به کمک یک مایع با ویسکوزیته بالا انجام می‌شود. این مایعات و مذاب هستند که در طی فرایند نورد سرد و گرم تفاوت ایجاد می‌کنند.
در مخلوط کردن مایع نورد سرد نیازی به تجهیزات خاص مانند میکسر نیست و ساده‌ترین ابزار برای هم زدن آن کفایت می‌کند.

فرایند گالوانیزاسیون

تفاوت گالوانیزه سرد و گرم چیست؟

همانطور که گفتیم با توجه به روش تولید هر یک از این مراحل، ورق‌های گالوانیزه تولید شده خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. قطعات فولادی به دست آمده در نورد سرد، باعث می‌شود که انعطاف پذیری ماده افزایش یابد و عوامل فیزیکی و تنش‌ها منجر به ایجاد مشکل بر روی آن نخواهد شد، به این دلیل که منعطف شده است. علاوه بر آن اگر قرار است قطعات فولادی در یک مکان شدیدا مرطوب قرار گیرند، گالوانیزه سرد گزینه بهتری است.

یکی دیگر از تفاوت‌های میان این روش‌ها این است که قطعات فولادی ضد زنگ به روش گالوانیزه گرم برای اکثر کاربردها به خصوص قرار گیری در فضای باز، به عنوان گاردریل بزرگراه‌ها، اتصال دهنده‌های بزرگ و محیط‌های خشن بسیار مناسب است به این دلیل که می‌تواند در طولانی مدت در برابر عوامل زنگ زدگی و خوردگی مقاومت کند. به عنوان مثال در لوله‌های آب می‌توان از ورق گالوانیزه گرم استفاده کرد.
در مقایسه با نورد سرد، ورق‌های گالوانیزه نورد گرم دارای روکش بهتر و ضخیم‌تری هستند. به همین دلیل است که خاصیت مقاومت در برابر خوردگی این ماده بیشتر است و طول عمر مفیدتری دارد. می‌توان گفت که نورد سرد بیشتر یک روش درمانی فیزیکی است، به این دلیل که ضخامت آن کمتر است و نسبت به نورد گرم از مقاومت کمتری برخوردار است. به همین دلیل برای جلوگیری از زنگ زدگی در قسمت‌های داخلی ساختمان مناسب‌تر خواهد بود. طبیعی است که قیمت ورق گالوانیزه نورد گرم نسبت به نورد سرد بیشتر باشد. به این دلیل که نیاز به تجهیزات بیشتری برای اجرای فرایند بوده و مراحل بیشتری بر روی فولاد انجام می‌گیرد تا ورق‌های گالوانیزه گرم تولید شوند. با توجه به این موارد بهتر است ابتدا نوع کاربرد این ورق‌ها را مشخص نمایید، سپس هر کدام که برای اهداف شما بهتر است را انتخاب کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *