محصولات فولادی بهترین گزینه برای ساخت و ساز هستند، از ایجاد فولاد و استفاده از این محصولات فولادی زمان زیاد نگذشته است. میتوان گفت که یکی از این سازههای مهمی که از آهن تولید شده است عرشههای فولادی هستند و نقش زیادی را در تولید سازههایی با استحکام بالا ایفا میکند و در این مورد میتوان به این نکته اشاره کرد که برای عرشههای فولادی علاوه بر فولاد، نیاز به موارد دیگری نیز میباشد.
استفاده از عرشههای فولادی برای ساخت خانهها و یا حتی وسیلههای حمل و نقل میتواند در هزینههای جاری و تمام شده ما کاهش ایجاد نماید.
عرشههای فولادی نقش مهمی را در زندگی بشر ایفا میکنند و میتوان به این مورد اشاره کرد که به دلیل مهم بودن این عنصر برای رشد فضای صنعتی، در مورد ساخت و بهبود آن صحبتهای زیادی شده است. از این موارد که عبور نماییم به مراحل اجرای این نوع از سقفها میرسیم که با توجه به این موارد میتوان در چند مرحله این کار را دسته بندی کرد که به ترتیب به شرح زیر میباشد.
مراحل اجرای سقفهای عرشههای فولادی
مراحل اجرای سقفهای عرشههای فولادی عبارت است از:
- دپو و انتقال به طبقات
- جاگذاری عرشههای فولادی
- نصب میلگرد و گل میخ
- بتن ریزی
در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.
1. دپو و انتقال به طبقات
در این مرحله میتوان ورقهای ایجاد شده را به کارگاه و دپو برد و هر زمان که نیاز بود میتوان آنها را از دپو خارج کرد و مورد استفاده قرار داد و در این نوع از محصولات نیاز به تغییرات خاصی نیست و به راحتی میتوان آنها را از محل ذخیره سازی بیرون آورد و مورد استفاده قرار داد.
یکی از مسائلی که در دنیای امروز بسیار مهم است، انتقال مصالح ساختمانی به محل احداث ساختمان است که کاری سخت و طاقت فرسا است. در استفاده از این موارد میتوان گفت که نیاز به نیروی خاصی برای انتقال عرشههای فولادی نیست و تنها میتوان با استفاده از یک نیرو این کار را انجام داد و انرژی زیادی نیز برای انتقال این نوع از سازهها مصرف نمیشود.
2. جاگذاری عرشههای فولادی
بعد از اینکه عرشههای فولادی را به محل مورد نظر انتقال دادیم، میتوانیم آن را با استفاده از بستهای نر و مادگی به هم متصل نماییم برای این کار به یک نیروی نیمه ماهر نیاز داریم و میتوانیم به راحتی هر کدام از این قطعهها را به هم وصل نماییم. یکی از موضوعاتی که برای ساختمان سازی مطرح است، رفت و آمد بین طبقههای مختلف است که میتوان گفت با استفاده از اتصال هرکدام از اینها میتوانیم طبقهها را تکمیل کرده و در بین آنها حرکت نماییم.
استفاده از این ویژگی میتواند برای کارفرما سود زیادی را در پی داشته باشد و در این مورد میتوان به این نکته اشاره کرد که با استفاده از نیروی انسانی کمی، این سازهها را به یکدیگر متصل میکنند و برای استفاده آماده میکنند.
3. نصب میلگرد و گل میخ
برای اتصال سازههای فولادی میتوان از وسیلههای متفاوتی استفاده کرد که با توجه به این موارد میشود از وسیلههای سبکی مانند گل میخ استفاده گردد.
در این مورد میشود گفت که با اینکه وزن خود این سازهها کم است اما وزن میخها میتواند بیشتر باشد که نگران کننده نیست و البته برای کم کردن وزن این میخها تلاش زیادی میشود و نیز تلاش میشود که استفاده از آنها نیز راحت باشد، در ادامه توجه به این نکته نیز خالی از لطف نمیباشد که گل میخها را ابداع کردهاند تا به راحتی بتوانند قطعههای فولادی را به هم متصل نمایند. راهنمای کامل و جامع خرید میلگرد در انتخاب میلگردهای با کیفیت به شما کمک میکند.
4. بتن ریزی
بعد از این که میلگردها و قطعههای عرشههای فولادی به هم متصل شدند میتوان کار را با بتن ریزی تمام کرد و از سازههایی که ساخته شدهاند استفاده کرد اما این تمام راه نمیباشد و علاوه بر موارد بالا، نیاز است که کارهایی مانند نازک کاری و ظریف کاری را انجام داد، استفاده از نازک کاری میتواند، ضخامت کم و یکنواختی سطح فولادی را ایجاد نماید که در گردش مناسب هوا دخیل میباشد و این گردش را درست مینماید.
اجزای سقفهای عرشههای فولادی
برای ساخت سقفهای عرشه فولادی تنها به خرید ورق گالوانیزه و فلز نیاز نداریم بلکه برای ساخت این نوع از سقفها به موارد دیگری نیاز داریم و میتوانیم این موارد را تهیه کنیم و بعد اقدام به درست کردن سقف نماییم.
مصالحی که برای این نوع از سقفها لازم است به صورت زیر میباشد.
- ورق فولادی که روی اندود شده باشد
- گل میخ یا برشگیر
- آرماتور
- بتن
در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.
1. ورقهای فولادی
یکی از اصلیترین اجزا برای ساخت این نوع از سقفها ورقهای فولادی است که میتوان با استفاده از ترکیب روی و فولاد این کار را انجام داد. این نوع از ورقها به ورقهای گالوانیزه نیز معروف هستند و میشود با استفاده از فولاد و روکش روی آنها را تهیه کرد. استفاده از این ترکیب میتواند قدرت و پایداری را به شما هدیه دهد.
ورقهای فولادی که برای این نوع از سقفها تهی میشود دارای ضخامتی بین 2.1 تا 8 میلی متر است و با استفاده از دستگاههای مخصوص میتوانند این نوع از ورقها را به ورقهای ذوزنقه تبدیل نمایند. کاربرد و مزایای ورقهای گالوانیزه برای اجرای سازههای فولادی بسیار زیاد است.
2. گل میخ
رابطهایی که بین ورقهای گالوانیزه وجود دارد میتواند اجزای متفاوت را به هم متصل کند و برای ادامه کار، آنها را آماده کند. با استفاده از این نوع سازهها میتوان قطعههای جدا از هم را به یکدیگر اتصال داد و قطعهای یکپارچه ساخت تا بتوان با استفاده از آن، دست به ساختن سقف زد.
3. آرماتوربندی
یکی از مواردی که میتواند در استحکام خانهها نقشی اساسی داشته باشد، آرماتور است که در برخی از موارد دیده شده که نقش بسیار مهمی را در میزان استحکام خانهها دارد.
4. بتن
مواردی است که میتواند برای افرادی که نیاز به استحکام سقف داشته باشد، بتن میباشد که در این مورد میتوان به این نکته اشاره کرد که با استفاده از موادی مانند سیمان و بتن میتوانید استحکام لازم را ایجاد نمایید و مخلوط سیمان را برای استفاده آماده نمایید که این کار به استحکام ساختمان کمک زیادی را ارائه داده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.