میلگرد یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمان سازی است که علاوه بر صنعت ساختمان سازی برای سایر فعالیتهای دیگر از میلگرد استفاده میشود. با این حال میلگردها میتوانند برای آلیاژ کاری، سرد کاری و عملیاتهای حرارتی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
تمامی کارهایی که در بالا به آنها اشاره شد همچون آلیاژ کاری و سرد کاری و همین طور عملیات حرارتی برای مواقعی که بتوان ویژگی میلگرد که همان مقاومت کششی آن است را مورد آزمایش قرار داد به کار برده میشود.
برای میلگرد نکتههای زیادی وجود دارد یکی از نکاتی که میتوان به آن اشاره کرد مقاومت کششی میلگرد میباشد میلگرد دارای سطحی از کشش میباشد که میتوان آن را بر روی میلگرد ایجاد کرد. در این صورت باید دانست که آیا مقاومت کششی در چه مواردی به کار برده میشود و مقاومت کششی چیست؟
مقاومت کششی برای میلگرد
در صورتی که در رابطه با مقاومت کششی برای میلگرد صحبت میشود ابتدا باید دانست که مقاومت کششی چیست؟
مقاومت کششی نوعی از فشار میباشد که بر روی جسم وارد میشود که جسم باید قبل از این که از بین برود یا شکسته شود بتواند آن را تحمل کند. به این تحملپذیری که بر روی میلگرد ایجاد میشود و فشار وارده بر روی میلگرد را مقاومت کششی میگویند. البته آن را با یک واحد به نام پوند بر اینچ مربع میسنجند.
زمانی که مقاومت کششی بر روی میلگرد ایجاد میشود یک نوع ویژگی بر روی میلگردها به وجود میآید که به آن مقاومت کششی میگویند. البته برای این که بتوان این مقاومت را در میلگردها نمایان ساخت ابتدا باید آزمایشهایی را بر روی آنها انجام داد.
عملیاتهایی که بر روی میلگردهایی که دارای مقاومت کششی هستند صورت میگیرد شامل:
- آلیاژ کاری
- سرد کاری
- عملیات حرارتی
فعالیتهای دیگری نیز وجود دارند که میتوان با آنها مقاومت کششی میلگردهای فولادی را مشخص نمود. یکی از این روشها استحکام کششی یا تاپ کشی است که در این روش باید طول و میزان انعطافی که میلگرد دارد را مشخص نمود طول نسبی میزان انعطاف و همینطور میزان شکننده بودن میلگرد در آن مشخص میشود.
هر کدام از انواع میلگرد دارای ساختار متفاوتی هستند، بنابراین هر ساخت متفاوت دارای شکل متفاوتی هم است. بنابراین برای نقشها و سازههایی که از میلگرد باید استفاده شود نوع میلگرد متفاوت میباشد اینکه از چه نوع میلگردی باید استفاده کرد. شکلهایی که برای میلگرد وجود دارد شامل:
- میلگرد راستا
- خاموت
- سنجاقی
- خرک رکابی
هر کدام از این میلگردها کاربردهای متفاوتی دارند که در ادامه به کاربرد میلگردهای مهم میپردازیم.
1. میلگرد راستا
میلگرد راستاها بیشتر برای این که بتوان میلگرد را از نظر کششی در سطح بالایی قرار داد به کار برده میشود.
2. میلگرد سنجاقی
میلگرد سنجاقی میتواند یک تقویت کننده خوب برای مقاومت خاموتها و همچنین میلگردهای دیگر باشد.
نکاتی که در ساختمان سازی به کار برده میشود استفاده از تیر میباشد. تیرها میتوانند به راحتی به کمک میلگرد بیاید یا اینکه میلگردها به کمک تیر بتوانند فعالیت خود را به راحتی انجام دهند. میلگردهای کششی که دارای مقاومت بالایی هستند میتوانند به کمک بیایند یعنی این که امکان دارد بتن ضعف و ایراد داشته باشد. در این صورت باید یک قسمت کششی دارای مقاومت باشد که از میلگردهای فولادی استفاده میشود.
با این حال نکته دیگری که وجود دارد باید بین بتن و فولاد حالت بسیار چسبنده و مقاوم وجود داشته باشد به این خاطر که از هنگامی که میلگردها در داخل آن قرار میگیرند و ایجاد لغزش و لرزش نکنند. نکته دیگری که در رابطه با میلگرد باید بیان کرد.
ویژگی دیگری که وجود دارد این است که زنگ زدگی میلگرد است که با توجه به این خاصیت باید گفت که به کاربردن آن در ساختمان و همین طور در مناطقی که میزان بارش بسیار زیاد است مناسب میباشد و دارای استاندارد خوبی است.
میلگرد فولادی که خاصیت ضد زنگ بودن را نیز در خود دارد توانسته است به عنوان بهترین نوع میلگرد به کار برده شود و اینکه در بیشتر پروژه ساختمانی نیز از آن استفاده خواهد شد. نقش میلگرد در طول عمر ساختمان بسیار زیاد است، میلگرد فولادی ضد زنگ قیمت بالایی دارد و برای خرید آن باید هزینه زیادی را پرداخت کرد.
در هر صورت میلگرد دارای جنس متفاوتی است که با توجه به خاصیتی که در آن وجود دارد و همین طور کاربرد زیادی که دارد که در دستهبندیهای مشخصی قرار میگیرد که بعد از فرایند تولید در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.