مفتول گالوانیزه

سیم مفتول‌هایی که از جنس گالوانیزه ساخته می‌شوند، یکی از موارد پر مصرف در صنایع می‌باشند. این سیم‌های مفتولی بر اساس فرایند ویژه‌ای ساخته شده و سپس به کمک پوشش گالوانیزه یک لایه محافظ برای فلز بر روی آن ایجاد می‌شود. در طی فرایند تولید مفتول گالوانیزه ابتدا هر چه اکسید در فولاد موجود است از آن حذف می‌شود و پس از آن فولاد در استخر مذاب روی وارد می‌شود تا مفتول‌های گالوانیزه تولید شوند.

فرایند گالوانیزه به دو شکل نورد سرد و گرم انجام می‌گیرد. روش محافظت و ایجاد یک لایه بر روی فولاد باعث محافظت آن در برابر اتمسفر و کاتد فلز روی است.

فرایند تولید مفتول گالوانیزه با نورد سرد

در تولید مفتول گالوانیزه به روش نورد سرد، فعالیت‌های متعددی باید انجام گیرد. به کمک روش الکترولیز، روی بر روی سیم می‌نشیند و در نتیجه گالوانیزاسیون به این شیوه اجرا می‌شود. فلز روی در الکترولیز ضخامت کمی دارد و از این رو مقاومت آن در برابر محیط‌های مرطوب کمتر است. به همین دلیل است که برای محیط مرطوب و یا شرایط آب و هوایی خاص از مفتول‌هایی استفاده می‌شود که به روش گالوانیزه گرم تولید شده‌اند.

به طور کلی مفتول گالوانیزه نرم است و انعطاف خوبی دارد، از این رو در شرایط پیچ و خم، مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.

مفتول گالوانیزه

تولید مفتول گالوانیزه با نورد گرم

مفتول سیاه ابتدا تحت حرارت تعیین شده قرار می‌گیرد، افزایش حرارت باعث می‌شود تا سیم کربن قابل توجهی از دست بدهد و مقدار کربن در آن به حد تعریف شده‌ای برسد. به همین دلیل است که در گالوانیزه گرم نیز، مفتول نرم است. این کاهش کربن و نرمی باعث افزایش کیفیت مفتول گالوانیزه گرم خواهد شد. از آنجایی که ممکن است خمش و پیچش تاثیر زیادی بر روی مفتول داشته باشند، خاصیت نرمی باعث می‌شود که در برابر این موارد مقاومت نشان دهد.

سطح مفتول گالوانیزه گرم، صاف و بدون اعوجاج است. یکی از کاربردهای آن ساخت سیم خاردار است.

در تولید مفتول گالوانیزه به روش نورد گرم، می‌توان با استفاده از افزایش آلومینیوم مقاومت سیم مفتول را افزایش داد. علاوه بر آن تغییر کربن باعث تغییر نرمی آن می‌شود. هرچقدر میزان کربن کمتر باشد، نرمی و مقاومت بیشتری خواهد داشت، از این رو می‌تواند طول عمر بیشتری داشته باشد.

بررسی ویژگی‌های مفتول گالوانیزه در روش نورد گرم

یکی از مهم‌ترین مواردی که باعث افزایش محبوبیت مفتول گالوانیزه گرم شده است، این است که با توجه به مقاومتی که ارائه می‌دهد در بسیاری از مناطق با آب و هوای مختلف قابل استفاده است. در نتیجه شما می‌توانید با توجه به نوع مصرف و کاربرد آن، بدون نگرانی از سیم مفتول گالوانیزه گرم استفاده کنید.

مقاومت خوب این محصول مانند انواع پروفیل در برابر رطوبت، باعث شده است تا دچار اکسیداسیون و خوردگی نشود. این امر باعث افزایش طول عمر و افزایش عملکرد و قابلیت مفتول می‌شود.

اگر شرایط محیطی مساعد باشد و عوامل خورنده و تاثیرگذار وجود نداشته باشد، عمر مفتول گالوانیزه گرم به بیش از 70 سال خواهد رسید. به همین دلیل است که بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی است.

انواع مفتول گالوانیزه کدام است؟

مفتول‌هایی که در کشور تولید می‌شوند، دارای کیفیت و مقاومت خوبی هستند، به همین دلیل بسیاری از مصرف کنندگان ترجیح می‌دهند که نمونه‌های داخلی را برای مصارف خود انتخاب کنند. به علاوه مقاومت آن‌ها در شرایط آب و هوایی و طول عمر بالایی که دارند، باعث می‌شود تا از نظر اقتصادی گزینه خوبی باشند.

در مقابل مفتول‌های گالوانیزه ساخت چین، مقاومت کمتری دارند و همین باعث می‌شود که نیاز به صرف هزینه بیشتری داشته باشند. هر چند یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مفتول‌های چینی این است که تلرانس آن‌ها نسبت به نمونه‌های ایرانی کمتر است و همین امر باعث افزایش دقت آن‌ها می‌باشد.

نرم بودن مفتول گالوانیزه ساخت چین و یکدست بودن وزن کلاف، باعث شده که در پروژه‌های مختلف این مواد انتخاب شوند. از طرفی در مقایسه با همتای ایرانی خود در برابر زنگ زدگی، مقاومت کمتری دارد.

این تفاوت‌ها در ویژگی‌های مفتول‌های گالوانیزه موجب می‌شود تا تصمیم گیری و انتخاب میان آن‌ها سخت شود. با این حال بهتر است بدانید که نمونه‌های ایرانی ساخته شده در کارخانه، کیفیت بالا و قابل توجهی دارند. از این رو با توجه به نوع مصرف و کاربرد می‌توانید هر یک از نمونه‌های ایرانی و چینی را انتخاب کنید. با این حال اگر برای شما مقاومت، طول عمر و مقرون به صرفه بودن محصول مهم است، مدل ایرانی انتخاب بهتری خواهد بود.

در یک دسته بندی دیگر می‌توان مفتول گالوانیزه را به سیم رابیتس بندی و اسکوپ نیز تقسیم بندی کرد. مدل‌های رابیتس بندی نیز شامل دو مدل سخت و نرم هستند. به بیان بهتر هر چقدر که میزان کربن در فولاد بیشتر باشد، مفتول در دسته سخت خواهد بود و در مقابل هر چه که از میزان کربن آن تحت فرایند کاسته شده باشد، در دسته نرم قرار می‌گیرد. سیم‌های اسکوپ نیز به منظور اسکوپ کردن سنگ گرانیت به کار می‌رود.

مفتول گالوانیزه

کاربرد مفتول گالوانیزه چیست؟

مصارف ورق‌های گالوانیزه و کاربرد و استفاده از مفتول‌های گالوانیزه بسیار زیاد است. ساده‌ترین موارد به کارگیری آن در ساخت وسایل تزیینی، ایجاد حصار در مرغداری‌ها و سالن‌های پرورش طیور، گل فروشی‌ها و مواردی مانند آن می‌باشد.

به طور کلی انجام فرایند گالوانیزاسیون برای محصولات فلزی باعث می‌شود که مقاومت این قطعات در برابر شرایط محیطی و عوامل خورنده که باعث زنگ زدگی و کاهش کارایی این محصولات می‌شود، افزایش یابد.

پوشش محافظتی گالوانیزه بر روی این سیم‌های فولادی موجب می‌شود تا آن‌ها کمتر دچار آسیب شوند. در نتیجه خسارت جدی مانند خراش و ساییدگی بر روی آن‌ها ایجاد نخواهد شد. این باعث می‌شود که مفتول‌های گالوانیزه از مفتول‌های فولادی معمولی مقاومت بیشتری داشته باشند.

همچنین این فرایند باعث مقاومت آن‌ها در برابر آتش سوزی می‌شود. در نتیجه حتی در دمای بالا، سیم به راحتی ذوب نمی‌شود و پایدار باقی می‌ماند. با توجه به خواص و ویژگی‌های ارائه شده توسط این مفتول‌های گالوانیزه می‌توانید به راحتی آن‌ها را برای پشتیبانی و حمایت از طرح‌های دیوار و ایمن نگه داشتن در نمایش هنرهای دستی به کار بگیرید.

علاوه بر آن سیم فولادی گالوانیزه برای تقویت اتصالات در ساختمان سازی گزینه خوبی خواهند بود. از این رو با شناخت نیاز و هدف استفاده، می‌توانید از این مفتول‌ها برای پروژه خود استفاده نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *