میلگرد ترانس

از جمله مصالح فلزی که در بسیاری از صنایع به کار گرفته می‌شود و نقش مهمی دارد، میلگرد ترانس است. از میلگرد ترانس برای مسلح سازی بتن آرمه استفاده می‌شود و معمولا در ابعاد و اندازه‌های استاندارد ساخته می‌شود. برخلاف میلگرد سازه که برای ساختمان سازی استفاده زیادی دارد، میلگرد ترانس برای ظاهر خارجی و مواردی که به زیبایی شناسی نیاز دارند، به کار گرفته می‌شوند.

با توجه به کاربرد این مصالح می‌توان گفت که میلگردهای فولادی از جمله اجزای اصلی هر صنعت تولیدی و یا صنایعی است که به ماشین آلات متکی هستند. این میله‌ها به لطف کاربرد متنوعی که در صنایع مهندسی، خودروسازی، نساجی، کشتی سازی، کاغذ، صنایع دفاع، تجهیزات سنگین زمین یا هوا و فضا دارند، از پرکاربردترین موارد به شمار می‌آیند.

محبوبیت چشمگیر میلگردهای فولادی مدیون این واقعیت است که تولیدکنندگان قادر هستند تا آن‌ها را در انواع مختلف، اشکال، اندازه و درجه‌های متفاوتی تولید کنند تا پاسخگوی نیازهای فنی و دقیق باشند.

میلگردهای فولادی در سطح مقطع‌های گرد، شش ضلعی، مربع و مواردی مانند آن هستند که هر کدام کاربرد مشخصی دارند.

تولید میلگردهای ترانس با اهداف خاصی انجام می‌گیرد و این به دلیل ویژگی‌های خاصی است که این محصول ارائه می‌کند.

خصوصیات میلگرد ترانس

برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن شامل این موارد است:

خاصیت مغناطیسی: این به دلیل مقادیر فریت و آهن در میلگردهای فولادی ترانس است.

مقاومت در برابر شکست: در مقایسه با انواع دیگری از فولاد، میله‌های ترانس منعطف هستند، به همین دلیل موارد کاربرد آن‌ها زیاد است.

جوش پذیری: با توجه به کربن به کار رفته در این مصالح، آن‌ها نرم و قابل انعطاف هستند. از این رو برای جوشکاری گزینه مناسبی می‌باشند. از طرفی هر چه میزان کربن در فولاد کمتر باشد، خاصیت جوشکاری و ماشینکاری آن بیشتر می‌شود.

مقرون به صرفه: به کارگیری میلگردهای ترانس نسبت به سایر فولادها مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

رول فولاد

کربن کم: وجود کربن به میزان کم باعث می‌شود تا شکل دهی میلگردهای ترانس آسان‌تر شود و در نتیجه کنترل آن‌ها راحت‌تر انجام گیرد.

انواع فولاد کربنی بر اساس میزان کربن موجود دسته بندی می‌شوند. این تفاوت کربن در میلگردهای فولادی باعث شده تا در برخی از ویژگی‌ها متفاوت باشند و خواص متفاوتی را نیز ارائه دهند.

فولاد کم کربن: تا حداکثر 0.3% کربن برای ساخت این میلگردها استفاده می‌شود و معمولا برای بخش‌های سبک که بار زیادی را تحمل نمی‌کنند، به کار می‌رود.

فولاد کربن متوسط: محتوای کربن بین 0.3 تا 0.6 درصد می‌باشد که عمدتا برای چرخ‌ها، ریل، چرخ دنده و قطعات خودرو از این مدل استفاده می‌کنند.

فولاد کربن بالا: این مدل از 0.6 تا 1 درصد کربن دارد که قوی‌تر از سایر میلگردها می‌باشد. مصارف رایج آن شامل فنرهای فشرده سازی و سیم‌های قوی است.

از میلگرد ترانس برای چه مواردی استفاده می‌کنند؟

از میله‌های و انواع ورق‌های فولادی برای اهداف مختلف در برنامه‌های متفاوت استفاده می‌شود. برخی از موارد کاربرد این مصالح شامل موارد زیر است:

قطعات ماشین آلات: بسته به نسبت کربن و آهن، استحکام، شکل پذیری و قابلیت انعطاف پذیری فولاد، می‌توان از میلگردهای ترانس استفاده کرد. با توجه به اینکه آن‌ها بسیار نرم و قابل انعطاف هستند، می‌توانند گزینه خوبی برای کیت‌های بدنه خودرو باشند.

خطوط لوله: می‌توان با توجه به خاصیت انعطاف پذیری عالی این محصولات، از آن‌ها در لوله کشی نیز استفاده کرد. به این دلیل که به راحتی جوش می‌خورند و همچنین هنگام فشار، دچار ترک و شکستگی نمی‌شوند. علاوه بر آن عایق خوبی دارند که در هوای سرد به آن‌ها کمک می‌کند تا دوام بیاورند.

ساختمان‌های فولادی: با توجه به اینکه میلگردهای فلزی از مقاومت بالایی برخوردار هستند، می‌توانند در قاب ساختاری مورد ستفاده قرار گیرند. از مهم‌ترین ویژگی این مصالح این است که در برابر لرزش و باد، مقاومت خوبی ارائه می‌دهند.

بررسی انواع میلگرد ترانس

با توجه به نیاز مصرف کنندگان و ویژگی‌های این ماده، تولیدکنندگان انواع مختلفی از آن را تولید می‌کنند. روش نورد گرم، رایج‌ترین شیوه برای تولید میله‌های ترانس است. با این حال اگر از فرایند کششی و روغنی استفاده شود، نام آن به ترانسیمسون تغییر می‌یابد. برخی از مهم‌ترین انواع این میلگرد شامل این موارد است:

مدل تک پولیش

در میلگرد تک پولیش، سطح کار صاف و صیقلی نیست و نورد گرم برای تولید به کار می‌رود. با این حال زمانی که به مرحله پولیش برسد، سطح کار صاف و براق می‌شود. برای ساخت قطعات پمپ آب، نفت و سیلندرهای هیدرولیکی از میلگردهای تک پولیش استفاده می‌کنند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این ماده این است که حتی پس از ماشینکاری صیقلی و براق هستند.

مدل دو پولیش

اگر تاکنون میلگردهایی را دیده‌اید که سطح آن‌ها مثل آینه براق و صاف است، در گروه دو پولیش قرار می‌گیرند. از آنجایی که این مدل‌ها زیبایی بسیاری دارند، در صنایعی به کار می‌روند که مباحث زیبایی شناسی در آن‌ها اهمیت دارد. به عنوان مثال در صنایع خودروسازی، اجرای فضای خارجی و نمای ساختمان و یا برای هر پروژه‌ای که نیاز به یک فلز مستحکم و براق است، میلگرد دو پولیش انتخاب می‌شود.

مدل سنگ کاری شده

برای صیقلی کردن این میلگردها از دستگاه سنگ سنترلس استفاده می‌کنند. دلیل این امر دقت بالای این ابزار تا هزارم میلی متر است. تلرانس دقیق این دستگاه سنگ زنی از 3 تا 100 میلی متر باعث شده تا با توجه به نیاز مشتریان سفارشی سازی شوند.

میلگرد ترانس

میلگرد بلبرینگ خور

شباهت این مدل با نمونه سنگ کاری شده زیاد است. با این حال تفاوتی که میان آن‌ها وجود دارد، این است که این مدل به بلبرینگ تبدیل می‌شود. کسانی از این محصول استفاده می‌کنند که مواردی مانند نصب و جایگذاری بلبرینگ، بهبود کیفیت، صیقلی بودن سطح و دقت برای ایشان اهمیت زیادی دارد.

مدل‌های مفتولی

میلگردهایی که به شکل سفید و صیقلی دیده می‌شوند و ضخامت کمتری دارند، تحت عنوان مدل مفتولی شناخته می‌شود. قطر 3 تا 14 میلی متری آن‌ها باعث شده تا خم کاری به سادگی انجام شود. برای سیم کشی برق و مواردی که به مصالح ظریف‌تر نیاز دارد، این مدل گزینه خوبی خواهد بود.

مدل‌های بیشتری نیز تحت عنوان میلگرد ترانس وجود دارند که بر اساس کاربرد و خواسته‌های مشتریان تولید می‌شوند، با توجه به ظاهر و موارد زیبایی شناسی، این مصالح از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین مواد در بسیاری از صنایع به شمار می‌آیند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *