پروفیل مبلی

پروفیل مبلی نوعی پروفیل سبک است که دارای ویژگی‌هایی همچون ورق‌‌های روغنی است که به ‌وسیله‌ی فرایند نورد سرد تولید می‌شود. در این نوع ورق‌ها از استانداردهایی استفاده می‌شود که در تولید آن مطابق با استانداردهایی به نام DIN 2394 (1) 94 و EN 10 219 -2 می‌باشد.

خصوصیات پروفیل مبلی

از خصوصیات بارز این نوع از پروفیل‌ها که شامل:

  • قابلیت آبکاری شدن دارند
  • امکان جوش‌پذیری
  • متنوع بودن سایز و اندازه‌ها
  • فهم‌پذیری خوب
  • کیفیت مناسب
  • دقت در اندازه‌ها، قطر و میزان ضخامت

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. فهم‌پذیری و انعطاف‌پذیری خوب

پروفیل‌‌های مبلی بسیار منعطف بوده‌اند و به خوبی تغییر فرم می‌دهند به این صورت که به خوبی می‌توان آن‌ها را فرم یا شکل داد و از آن‌ها در صنایع متعدد استفاده کرد. کاربرد پروفیل در ساختمان سازی بسیار زیاد است و از مصالح پر کاربرد تلقی می‌شود.

2. ظرافت بالا

همان‌طور که می‌دانید از پروفیل‌‌های سنگین که از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند می‌توانند به خوبی فرم و ظاهر خود را تغییر دهند. لذا از جهت دیگر نیز به علت ظرافتی که دارند از آن‌ها در صنایعی مانند مبلمان‌سازی می‌تواند بهره گرفت.

خصوصیات پروفیل مبلی

3. متنوع در سایز و وزن

پروفیل‌‌های مبلی در سایزها و وزن‌‌های مختلف و متعددی یافت می‌شوند که هر کدام از آن‌ها را می‌توان به خوبی به در صنایع مختلف و پروژه‌‌های ساختمانی و عمرانی به کار برد. توسعه پروفیل‌های نما در سال‌های اخیر تاثیر چشمگیری بر رشد صنعت ساختمان‌سازی گذاشته است. از سایر ویژگی‌ها و خصوصیات پروفیل‌‌های سبک می‌تواند به قطر بسیار دقیق و خاص آن اشاره کرد همچنین این نوع پروفیل‌ها قابلیت آبکاری این نوع از محصولات را نیز دارند.

4. تغییر دادن مقطع‌ها لوله پروفیل

به علت تغییر دادن لوله‌‌های پروفیل به این صورت است که نخست قالبی که سایز سوراخ‌‌های داخلی آن به شکل مقطع دلخواه است انتخاب می‌شود و سپس لوله‌ها بعد از سرکوبی توسط دستگاه کشش از این قالب می‌گذرند. در نتیجه مقطع لوله پروفیل همانند شکل مورد نظر فرم می‌گیرد.
نکته‌ی قابل توجهی که در این نوع عملکرد وجود دارد به علت وجود عملیات کشش مجموعه‌ی فرایند سرد کاری می‌باشد. از این جهت این عملکرد باعث افزایش مقاومت خمشی لوله مبلی یا پروفیل شده است که در طول عملکرد استفاده می‌کند.

5. سایز پروفیل مبلی

از دیگر ویژگی‌‌های پروفیل‌‌های مبلی می‌توان به متنوع بودن پروفیل‌ها در اندازه‌ها و سایز‌‌های مختلف می‌توان اشاره کرد. به نحوی که در زمان خرید پروفیل می‌توان اندازه قطر، ضخامت و جوش‌پذیری آن را مشخص کرد.

انواع مختلف پروفیل مبلی

یکی از پر استفاده‌ترین پروفیل‌‌های مبلی شامل نبشی و ناودانی است. پروفیل نبشی 20 الی 50 میلی‌متر و پروفیل ناودانی 10،12 و 18 از دسته پروفیل‌‌های مبلی است.

مزیت‌‌های کشش سرد

به کار بردن مزیت کشش سرد در ساخت و تولید پروفیل مزیت‌‌های بسیار زیادی دارد که مهندسان متخصص را تشویق می‌کند که از این دسته پروفیل‌ها در سازه‌‌های خود استفاده کنند. مهم‌ترین مزیت‌‌های آن کاهش مصرف انرژی، افزایش کیفیت، دقت بالا در ابعاد، بالا بودن سرعت تولید، کاهش هزینه‌‌های تولید و گوشه‌‌های دقیق و غیره را می‌توان اشاره کرد.

مصارف پروفیل مبلی

مصارف پروفیل مبلی

از مهم‌ترین و منحصربه ‌فردترین ویژگی‌‌های پروفیل مبلی که در صنایع مختلف کاربرد دارد از قبیل صنایعی همچون در و پنجره، خودروسازی، ساخت ریل، کشاورزی، اسلحه‌سازی و قفل‌سازی و بسیاری از صنایع دیگر را می‌توان نام برد. به علت کیفیت بالای موادی که در این صنایع به کار رفته شده است دقت و کیفیت برش فرایند ساخت را نیز ارتقا داده است و در نهایت منجر به بالا رفتن کیفیت محصول تولیدی شما خواهد شد.
با توجه به اینکه از این نوع پروفیل‌ها در صنایع مختلف و متعددی همچون دوچرخه‌سواری، خودروسازی، مبلمان‌سازی می‌توان اشاره کرد.

دوچرخه‌سواری

برحسب افزایش ظرفیت دوچرخه می‌توان بیان کرد که پروفیل‌‌های مبلی از بهترین و مناسب‌ترین متریال‌‌های موجود در ساخت و تولید دوچرخه محسوب می‌شوند که به خوبی می‌توان شاهد این نوع مصالح و متریال‌ها در صنعت دوچرخه‌سواری بود.

خودروسازی

از موارد استفاده پروفیل‌‌های مبلی در صنعت خودروسازی و اتومبیل‌سازی بسیار استفاده می‌شود.

مبلمان‌سازی

پروفیل‌‌های مبلی نیز با توجه به مقاومت بسیار بالایی که دارند به‌اندازه‌ای می‌توان از سقوط یک ساختمان جلوگیری کند از این نوع قطعات برای ساخت و تولید اسکلت مبلمان‌ها برای اینکه از مقاومت و دوام بالایی برخوردار باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *