انواع میلگرد

تمامی ما با میلگرد تقریبا آشنا هستیم و می‌دانیم که میلگرد کاربردهای مختلفی در سازه‌ها و ساختمان سازی دارد و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید گفت که میلگرد‌ها نیز انواع گوناگونی دارد. در حال حاضر با توجه به این که میلگردها را در کف ساختمان‌ها و برای پل‌ها و ستون‌ها و سایر بخش‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید گفت که انواع میلگرد بسیار مهم و حائز اهمیت است. برای این که بیشتر با مفهوم آن آشنا شویم لازم است که تا ادامه‌ی این گفتار با ما همراه باشید.

پیدایش و ظهور انواع میلگرد در صنایع

انواع میلگرد در طول سال‌های متمادی از سال 1800 میلادی توسط شخص معروفی به نام جوزف لوییس برای اولین بار کشف شد وی با اضافه کردن میله‌های فولادی نازک به بتن میزان مقاومت آن‌ها را در برابر نیروهای کششی تا حدود بسیار زیادی بالا می‌برد و در پایان ساخت سازها که در مقابل نیروهای کششی و هم نیروهای فشاری مقاومت بسیار بالایی قرار دارد.

به مرور زمان با به کار بردن میله‌های فولادی یا میلگرد افزایش می‌یابد و سازمان‌هایی که کارهای ساختمانی انجام می‌دهند نیاز به استفاده از این نوع از محصولات در سازه‌ها خود دارند. در این سال هنوز روش‌ها و شیوه‌های جدیدی که به تولید میلگرد‌های استاندارد و مرغوب دست پیدا نکرده بودند.

همه چیز در مورد میلگردها

تا این که در سال 1878 میلادی برای نخستین بار سیستم‌های برای تولید میلگردهای استاندارد روی کار آمدند و این نوع از میله‌های فولادی نازک که از طریق شخصی به نام تادئوس هیات به بازار عرضه شد. این نوع از میله‌ها مورد استقبال زیادی از افراد قرار گرفت که در سال 1900 میلادی به مرور زمان افزایش پیدا کرد تا این که در دهه‌های 1950 بیشتر شرکت‌های ساخت و ساز در ایالات متحده آمریکا از میلگردها برای تقویت بتن در سازه‌های خود استفاده می‌کردند.

بنابراین این نوع از میلگردها که توسط شخصی به نام تادئوس کشف شد در طول سال‌ها دچار تغییر و تحولات مختلفی قرار گرفت و روز به روز بهتر شد و در سازه‌های بیشتری به کار می رود و برای ساخت محصولاتی با کیفیت برای مستحکم شدن بتن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع میلگرد

میلگردها انواع مختلفی دارند اعم از:

میلگردها از نظر شکل ظاهری به سه دسته کلی تقسیم بندی می‌شوند از جمله ساده، آجدار، کلاف همچنین از نظر نوع نیز شش نوع مشترک دارند من جمل اروپایی، فولاد کربن، پوشش داده شده، اپوکسی، گالوانیزه، فایبرگلاس لیمر و فولاد ضد زنگ می‌باشد که هر کدام از این میلگردها دارای مزایا و معایبی هستند که می‌توان در مصارف مختلف از آن‌ها استفاده نمود. آشنایی با مهم‌ترین مشخصات میلگرد برای صنعت ساختمان سازی اهمیت زیادی دارد.

میلگردهای فولاد کربن که به آن نوار سیاه نیز گفته می‌شود از رایج‌ترین نوع میلگرد می‌باشد که معرض رطوبت از مقاومت کمی برخوردار است. زیرا خیلی سریع زنگ می زند و برای مناطقی که رطوبت بسیار بالا است، بهتر است به هیچ عنوان از این نوع میلگردها استفاده نشود.

همه چیز در مورد میلگردها

میلگرد اپوکسی پوشش داده شده یا همان فولاد کربن است که با استفاده از اکسی کاور شده است از این روی 70 تا 1700 برابر فولاد کربن در برابر زنگ زدگی از مقاومت بالایی برخوردار است. پوشش اپوکسی این نوع میلگرد بسیار  ظریف و نازک است و می‌تو‌اند براحتی آسیب ببیند و در برابر شرایط زنگ بزند و دچار آسیب و صدمه شود.

میلگردهای اروپایی اغلب از منگنز ساخته می‌شوند و کار آن‌ها بسیار ساده است. این نوع از محصولات بیشتر برای مناطقی که مستعد زلزله هستند و سازهایی که نیاز به ساختار یکدستی دارند، خوب نیست.

میلگرد گالوانیزه نیز یکی دیگر از انواع میلگردها هستند که می توانند تا 40 برابر نسبت به فولاد کربن در برابر زنگ زدگی مقاومت داشته باشند، لذا از سوی دیگر پوشش گالوانیزه در برابر آسیب دیدگی و صدمات بسیار مقاوم است و نسبت به میلگرد اپوکسی بسیار برتر و سودمند است. البته باید گفت که قیمت آن نیز نسبت به سایر میلگردهای موجود نیز بسیار بالاتر است.

GFRP این نوع از میلگردها مشابه فیبرکربن هستند که در زمان استفاده کردن از آن‌ها باید توجه داشته باشید که خم نشود در عین حال نیز GFRP یک نوار منحصر به فرد است که برای مقاومت بالای بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد چون در برابر زنگ زدگی بسیار مقاوم است و وزن بسیار سبکی نیز دارد.

قیمت میلگردها

نرخ میلگردها آن‌ها را براساس یک سری از فاکتورها محاسبه می‌کنند که بسته به وزن، نوع و کیفیت و میزان استاندارد بودن آن ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. البته باید گفت که این معیارها بسته به مکان و فضایی که می‌خواهید مورد مصرف قرار بگیرد، دارد. راهنمای کامل و جامع خرید میلگرد کمک می‌کند که انواع میلگرد مناسب پروژه‌ی خود را از مراجع معتبر خریداری کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *